— maandag 22 september 2014, 16:54

Justitie-minister Curaçao op vingers getikt

Het Gerecht in eerste aanleg van Curaçao heeft geoordeeld dat bepaalde uitlatingen van de minister van Justitie Nelson Navarro aan het adres van oud-minister-president en MFK-partijleider Gerrit Schotte niet door de beugel kunnen. Tijdens een radio-interview liet Navarro zich ontvallen dat als hem iets overkwam (van valpartij tot dood-door-bliksem) Schotte de schuldige zou zijn. Schotte, leider van de Movementu Futuro Korsou, vond dat hij door die uitspraken werd weggezet als zware crimineel die niet zou schromen een politiek tegenstander uit de weg te laten ruimen en stapte naar de rechter. Laatste wijziging: 23 september 2014, 22:20

Navarro zei in de uitzending: “Eén ding zeg ik, hier op Curaçao heb ik een grote familie; deze familie houdt heel veel van mij. Indien mij iets overkomt, indien ik buiten kom en ik struikel en stoot mijn hoofd, degene die hiervoor verantwoordelijk zal zijn is de heer Gerrit Schotte. Als ik daar buiten loop en ik word in mijn hoofd getroffen door de bliksem, degene die hiervoor verantwoordelijk zal zijn is Gerrit Schotte. Dat betekent dat ik niet bang ben en dat ik maar één keer kan sterven. Hij heeft zich op het oorlogspad begeven, dus zullen wij de strijd tot het uiterste strijden.”

De rechter noemde de uitspraken en de impliciete beschuldiging aan het adres van Schotte een onrechtmatige daad . “Voor een dergelijke beschuldiging zal genoegzame grond moeten zijn, al helemaal wanneer die afkomstig is van de minister van justitie, van wie wordt verwacht dat hij over meer informatie beschikt dan een willekeurige burger”, aldus de rechter.

Navarro moest in de uitzending van Radio Direct, waar de minister de uitspraken deed, een rectificatie uitspreken.

Meer bij Rechtspraak

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.