— donderdag 14 augustus 2014, 09:14

Jury spreekt The Sun-journalist vrij

Een oud-journalist van tabloid The Sun is gisteren vrijgesproken van alle aanklachten dat hij zonder toestemming een telefoon had doorgekeken. Journalist Ben Ashford werd in 2012 opgepakt en kort daarop ontslagen door The Daily Mail, waar hij op dat moment voor werkte. De telefoon in kwestie werd in 2009 gestolen en daarna door Ashford met behulp van een computer bekeken. Ashford kende de herkomst van de telefoon echter niet. Hij was daardoor van mening dat de eigenaar had ingestemd met nadere inspectie, meldt The Guardian. De arrestatie en het ontslag hebben volgens Ashford zijn journalistieke carriere geruïneerd. Hij werkt inmiddels voor een persbureau in het zuiden van Engeland. Politieonderzoek naar de diefstal leidde uiteindelijk niet tot een aanklacht, iets dat de jury in de anonieme vrijspraak van Ashton meewoog.

Bekijk meer van

The Sun The Daily Mail

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.