persveilig seminar

— woensdag 1 juli 2015, 16:26 | 0 reacties, praat mee

Jurgen van den Berg naar NOS Radio 1 Journaal

ANP KIPPA LEVIN DEN BOER

UPDATE Radiomaker Jurgen van den Berg wordt met ingang van 1 januari de nieuwe vaste presentator van het NOS Radio 1 Journaal. De omroep neemt daarmee afscheid van het presentatie-duo Frederique de Jong en Marcel Oosten. Dat maakt de NOS bekend in een persbericht. Van den Berg is momenteel presentator van het KRO-NCRV-programma De Ochtend. Helemaal nieuw is de functie van nieuwslezer voor de NOS niet. Hij werkte al eens eerder bij het NOS Radio 1 Journaal, als verslaggever en nieuwslezer. Laatste wijziging: 1 juli 2015, 18:10

“Met een nieuwe stem in de ochtend én een inhoudelijke verandering wil de NOS een breder publiek bereiken”, aldus de NOS.Plaatsvervangend hoofdredacteur Giselle van Cann: ‘We zijn Marcel en Frederique dankbaar voor hun inzet en betrokkenheid bij het ochtendprogramma.’ De Jong verlaat de NOS. Op haar verzoek wordt haar jaarcontract niet verlengd. De Jong: ‘Ik heb zin in een nieuw journalistiek avontuur’. Oosten blijft in vaste dienst bij de omroep.

Op de site van de NOS staat‘de luistercijfers zijn de afgelopen tijd gedaald en de NOS wil die trend met een nieuwe stem en inhoudelijke veranderingen keren’.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.