— dinsdag 2 juni 2009, 08:41

Journalisten Irak gedood bij bomaanslagen

In Irak is een verslaggever van tv-zender Al-Baghdadia omgekomen toen zijn auto met een explosief werd opgeblazen. Sportjournalist Alaa Abdel-Wahab werd op slag gedood. Sultan Jerjis, een collega die voor het plaatselijke radiostation Al-Rasheed werkte, raakte gewond. Dat incident vond plaats in Mosul, ten noorden van Bagdad. In Bagdad zelf raakten twee medewerkers van staatsomroep Al-Iraqiya ernstig gewond toen hun auto explodeerde in een buitenwijk. Een van hen is in levensgevaar. Waarom deze journalisten in het bijzonder werden belaagd, is onbekend. Met de dood van Abdel-Wahab komt het aantal omgekomen journalisten in Irak dit jaar al op drie, becijfert het Newyorkse Comité ter Bescherming van Journalisten.

Bekijk meer van

Irak

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.