— donderdag 29 januari 2015, 09:15 | 0 reacties, praat mee

Journalisten gedood in Irak

De Iraakse journalistenbond Iraqi Journalists Syndicate (IJS) meldt dat vorig week vrijdag en afgelopen weekend twee journalisten zijn omgekomen bij hun werk. Fotojournalist Adnan Abdul Razzaq werd afgelopen weekend doodgeschoten in Mosul, vermoedelijk door strijders van terreurgroep Islamitische Staat. Verslaggever Ali Ansari kwam vrijdag terecht in een vuurgevecht tussen het Iraakse leger en IS-strijders in de stad Muqdadiyah. Bij die gevechten raakten ook twee journalisten van staatszender Iraqiya gewond. Ansari is de eerste journalist die in 2015 in Irak omkomt, stelt de Internationale Federatie van Journalisten (IFJ) in een verklaring. "Irak blijf een van de gevaarlijkste landen om actief te zijn als journalist", aldus de IFJ - die de explosie van geweld in het Midden-Oosten 'ondraaglijk' noemt.

Bekijk meer van

Islamitische Staat Irak

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.