— woensdag 7 april 2010, 08:55 | 0 reacties, praat mee

Leger is video van schietpartij kwijt

Het Amerikaanse leger zegt de beelden niet te kunnen vinden van de video die klokkenluiderssite Wikileaks maandag plaatste waarbij onder meer twee Reuters medewerkers om het leven kwamen na beschoten te zijn door een Amerikaanse legerhelikopter. Kapitein en legerwoordvoerder Jack Henzlik zei dat de troepen in Irak niet in staat zijn geweest om de video te vinden in haar bestanden. Militaire functionarissen geloven in de authenticiteit van de video, maar ze willen eerst de beelden en audio vergelijken met hun eigen materiaal. De Iraakse vakbond voor journalisten en het Comité voor de bescherming van journalisten (CPJ) willen inmiddels dat er een onderzoek komt naar de dodelijke schietpartij van twee jaar geleden. Het Witte Huis verwijst voor een reactie door naar het ministerie van Defensie. Meer bij Boston Herald / Salon / Mother Jones

Bekijk meer van

Irak

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.