— donderdag 9 februari 2012, 13:13 | 1 reactie, praat mee

Vrijspraak voor journalisten EenVandaag

UPDATE De EenVandaag-journalisten Jan Ponsen en Jelle Visser zijn vrijgesproken van 'huisvredebreuk' en schenden 'van de vertrouwelijkheid van het woord'. Dat meldt algemeen-secretaris Thomas Bruning, die namens de NVJ aanwezig was in de rechtbank in het Duitse Eschweiler. Ponsen en Visser moesten zich voor de rechtbank verantwoorden omdat ze voor het programma in 2009 de veroordeelde Nederlandse oorlogsmisdadiger Heinrich Boere interviewden met verborgen camera.

Jelle Visser en Jan Ponsen zijn zeer content: “We zijn ongelooflijk blij met deze uitspraak. We hebben altijd de hoop gehad dat de rechter zou inzien dat het maatschappelijk belang in deze zaak zwaarder telt dan de Duitse regelgeving. We zijn opgelucht en het is voor ons een bevestiging dat het goed en belangrijk is dit verhaal te vertellen, met name ook voor de nabestaanden.”

Bekijk meer van

Praat mee

1 reactie

Peter de Journalist, 9 februari 2012, 13:54

Van mijn kant proficiat.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.