— maandag 18 juli 2016, 12:29 | 0 reacties, praat mee

Journalisten belaagd in Rotterdam

In Rotterdam zijn vrijdag en zondagavond spanningen geweest tussen aanhangers van de Turkse president Erdogan en journalisten. Verslaggevers kregen te maken met woede en agressie. Enkelen zijn door de Erdogan-aanhangers bedreigd. Dat meldt de NOS.

Het incident zondag speelde zich af bij een gebouw van de Stichting Nida. Die heeft banden met de Gülen-beweging, die door Erdogan verantwoordelijk wordt gehouden voor de couppoging van vrijdag. Enkele tientallen Erdogan-aanhangers kwamen vanavond bij de stichting verhaal halen. De groepen hebben uiteindelijk onder politiebegeleiding met elkaar gesproken.

De NVJ maakt zich zorgen over de intimidatie van journalisten in Nederland. ‘Wij sluiten graag aan bij de woorden van de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb dat we dit conflict niet moeten exporteren naar Nederland’, aldus René Roodheuvel van de NVJ.

Ook een Turkse imam roept via Facebook op kalm te blijven.

 

Bekijk meer van

NOS Ahmed Aboutaleb

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.