— maandag 10 november 2014, 15:55

Journaliste geweerd bij FC Twente

Journaliste Fardau Wagenaar van dagblad TC/Tubantia zou door de FC Twente-aanvoerder Andreas Bjelland in de ban zijn gedaan, nadat Wagenaar afgelopen zomer een gesprek van Bjelland zou hebben afgeluisterd. Niemand van de ploeg zou op aandringen van Bjelland nog met Wagenaar mogen spreken. Chef Sport Henk van Schuppen besloot daarop dat niemand van de krant nog interviews met Twente-spelers zou doen, aldus SoccerNews. Wagenaar schreef op Facebook dat ze berichten krijgt dat de boycot niet unaniem wordt gesteund. Op woensdag zullen FC Twente en TC/Tubantia met elkaar spreken. "De insteek van het gesprek is de berichtgeving rondom de club in het algemeen", aldus de club. Wel erkent FC Twente dat Bjelland intern kritiek uitte op de werkwijze van Wagenaar. De club stelt dat "een groot deel van de spelersgroep problemen kende in de werkrelatie met een van de verslaggevers van TC Tubantia." Wagenaar denkt dat de spelers haar directe stijl niet bevalt. "Ik ben niet lief, ik ben journalist. Dat zijn de redenen dat ze niet met mij willen praten."

Bekijk meer van

TCTubantia FC Twente

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.