banner festival 23

— dinsdag 29 maart 2011, 09:12 | 1 reactie, praat mee

Journalist versus voorlichter

Op De Nieuwe Reporter is een discussie te vinden over de vraag of een voorlichter alle vragen van journalisten moet beantwoorden. Aanleiding was een tweet van NOS-verslaggever Jeroen Wollaars: "Persvoorlichter: 'Uw vraag gaat over iets wat hier geen prioriteit heeft, dus dat zoeken we niet uit'. Een overheidsdienst mind you…" Volgens Michel van Baal, persvoorlichter aan de TU Delft, moet het antwoord met betrekking tot overheidsorganisaties "ja" zijn, maar in de praktijk is het wel wat ingewikkelder. "Soms is iets uitzoeken veel werk. En ook dat kost belastinggeld, waarvan de maatschappij terecht eist dat we het doelmatig besteden". In de reacties zegt Wollaars dat hij het probleem vaker tegenkomt. Informatie wordt niet gegeven als het geen prioriteit heeft. Hij stipt ook aan dat er "geen sprake is van voorlichting, maar van de afdeling communicatie. Die vaak ook nog met de marketingafdeling samenwerkt." In de specifieke kwestie leek het alleen mogelijk te zijn "te praten over zaken waar ze mooie sier mee konden maken. En over actuele kwesties. "Al het andere leek offlimits." Meer bij De Nieuwe Reporter Laatste wijziging: 29 maart 2011, 12:26

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Kees Quaadgras, 29 maart 2011, 13:18

Voorlichters moeten voorlichten. Zo niet, dan maar via de Wet Openbaarheid van Bestuur, desnoods gedwongen door de rechter.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.