— maandag 18 februari 2019, 11:12 | 0 reacties, praat mee

Journalist Gerbert van der Aa Marokko uitgezet

Protesten in Imzouren, het RIfgebergte in Marokko in 2017 - © Fadel Senna / ANP

Dit weekend is journalist Gerbert van der Aa Marokko uitgezet, omdat hij daar illegaal zou zijn. Van der Aa, die onder andere voor Elsvier schrijft, ontkent.

EenVandaag schrijft dat hij een week geleden in Marokko arriveerde. “Vanaf dag één waren er agenten in burger die mij volgden,” zegt Van der Aa aan de telefoon vanuit de Spaanse enclave Melilla. Na vier dagen werd de journalist aangehouden en naar eigen zeggen vriendelijk verzocht om het land te verlaten. “Ze zeiden dat ik illegaal als journalist werkte. Terwijl je alleen een accreditatie kan krijgen als je daadwerkelijk in Marokko woont.” “Even later zeiden ze zelfs dat ik een filmvergunning had moeten aanvragen. Maar ik film helemaal niet, ik schrijf,” zegt Van der Aa.

Hij is verbaasd over de uitzetting. “Marokko was juist een van de landen waar de meeste persvrijheid was in de regio. En wat ik nu deed is precies wat ik anders ook altijd doe.” Hij deed er onderzoek naar illegale migratie en de protesten in het Rifgebergte.

 

Bekijk meer van

Marokko Gerbert van der Aa

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.