— donderdag 6 november 2008, 08:45

L’Express in meer landen verboden

Het verschijningsverbod in Marokko van het jongste nummer van het Franse weekblad L'Express is overgeslagen naar andere landen in de regio. Ook Tunesië en Algerije verbieden het jongste nummer, waarin artikelen over islam en het christendom staan. De Franse cover bevat de kop 'De Jezus-Mohammed Schok', met afbeeldingen van de twee religieuze figuren. Bij de internationale editie kreeg de Mohammed-figuur een witte sluier omgehangen "uit respect voor religieuze gevoeligheden in de Maghreb-regio", aldus L'Express. De islam verbiedt het afbeelden van de profeet Mohammed. Het weekblad onderzocht en vergeleek elementen uit beide religies. Deze week komen moslim en christelijke denkers bijeen in Rome - het weekblad speelde daarop in. Persorganisaties hebben de landen opgeroepen het verbod per direct op te heffen, maar de Marokkaanse overheid stelt dat L'Express wetgeving heeft geschonden rond het beschadigen van "islam, de monarchie of eenheid van staat".

Bekijk meer van

Marokko

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.