mgm nvj maart

— dinsdag 8 december 2015, 14:22 | 0 reacties, praat mee

OM eist weer vier jaar cel voor journaalkaper

OM eist weer vier jaar cel voor journaalkaper
ANP

UPDATE Het gerechtshof in Leeuwarden behandelt dinsdag het hoger beroep van de zaak van 'journaalkaper' Tarik Z. Hij werd begin juli veroordeeld tot dertig maanden cel, waarvan vijftien maanden voorwaardelijk, voor gijzeling, bedreiging en verboden wapenbezit. Zowel Z. als het Openbaar Ministerie (OM) ging in beroep. Laatste wijziging: 8 december 2015, 14:23

Het OM wil dat Tarik vier jaar de cel in gaat, waarvan één jaar voorwaardelijk. De eis van het OM is even hoog als tijdens de rechtszaak in juni. Ook eist het OM verplichte reclassering en behandeling in De Waag en een verbod voor het betreden van het Mediapark in Hilversum. De Waag biedt gespecialiseerde zorg aan mensen die grensoverschrijdend gedrag combineren met een psychische stoornis. 

Z. drong op 29 januari met een nepvuurwapen de studio van het NOS Journaal binnen en eiste zendtijd. Het NOS Achtuurjournaal ging daardoor niet door.

Volgens de advocaat van Tarik Z. heeft de ‘journaalkaper’ zijn lesje wel geleerd. Hij verzoekt de rechter een lagere straf op te leggen. Of in elk geval niet langer dan de tijd dat hij nu in de gevangenis heeft gezeten. 

Het gerechtshof doet 22 december uitspraak. Meer bij het AD / NOS

Bekijk meer van

Tarik Z Het Journaal

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.