website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Jong Nieuwspoort Politieke Nieuwsquiz 2018

Sabien Froger — Geplaatst op donderdag 15 november 2018, 15:50

Agenda donderdag 13 december 2018, 19:00 - donderdag 13 december 2018, 22:00, Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10, 2511 CL Den Haag

Het is weer tijd voor een nieuwe editie van de Jong Nieuwspoort Politieke Nieuwsquiz. Wie gaat er dit jaar naar huis met die felbegeerde wisselbokaal, nu in handen van ProDemos?

Feiten en fictie!
Ieder parlementair jaar volgen feiten, fictie, roddel en achterklap elkaar in snel tempo op. Inmiddels zit Rutte III alweer een jaar in het zadel en hebben slechts 5 van de 36 cruciale wetsvoorstellen uit het regeerakkoord de Eerste Kamer bereikt. De hele polder is gemobiliseerd, van klimaattafels tot preventieakkoord, maar wanneer gaat de nieuwe club van Teflon Mark de resultaten laten zien van al dat overleg? En wat gebeurde er allemaal wel niet in de internationale politieke arena?

Met de kennis van nu...
Jonge journalisten, lobbyisten, ambtenaren en politici zitten er vaak middenin. Maar wie kan zich het meeste herinneren? Wie heeft de beste kennis van de feiten, of juist van de achterklap? Welke 'bloedgroep' is het best op de hoogte? De politici die ideeën lanceren; de journalisten die over deze ideeën schrijven; de ambtenaren die de ideeën uitvoeren of toch de lobbyisten die alles in de gaten houden zoekende naar maximale invloed op het proces?

Quiz!
Op 13 december is het weer tijd voor de ultieme test, waarbij de verschillende bloedgroepen strijden om de felbegeerde Politieke Nieuwsquiz Trofee in de sfeervolle ambiance van Nieuwspoort. Want we willen natuurlijk allemaal weten wie nu écht het beste op de hoogte is van de politieke feiten van het afgelopen jaar.

Klik hier voor tickets.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.