— maandag 5 oktober 2015, 13:01 | 0 reacties, praat mee

Johannes Visser wint Prijs voor de Onderwijsjournalistiek 2015

De Correspondent

Journalist, leraar Nederlands en onderwijsspecialist bij online uitgave De Correspondent Johannes Visser heeft afgelopen vrijdag de Prijs voor de Onderwijsjournalistiek 2015 uitgereikt gekregen. Visser krijgt de prijs voor zijn dossier 'De excellente leerling' dat tussen mei en oktober 2014 in De Correspondent verscheen. Laatste wijziging: 5 oktober 2015, 13:09

De jury prijst Vissers “verfrissende, innovatieve manier van werken” en de wijze waarop hij in het dossier “op nuchtere, geëngageerde wijze een zeer eigentijds onderwerp aansnijdt dat in de mond van beleidsmakers maar al te snel vervliegt tot holle retoriek.”

Tegelijk met de uitreiking van de prijs werd ook de werkbeurs Onderwijsjournalistiek 2015 uitgereikt aan freelance onderzoeksjournaliste Yvonne van de Meent. De beurs van 2500 euro stelt haar in de gelegenheid artikelen te produceren over docenten ‘Nederlands als tweede taal’ (NT2) die door marktwerking van ROC-docent met vaste baan tot freelance-docenten zijn omgevormd. 

Deze NT2-docenten moeten zich tegen een karig tarief laten inhuren door commerciële taalbureaus. De jury noemt het een actueel onderwerp dat kritisch en diepgravende aandacht verdient.

Een eervolle vermelding ging naar Bea Ros en Peter Zunneberg voor een interviewreeks met oud-basisschoolleerlingen van diverse leeftijdsklassen. Deze interviews zullen in 2017 leiden tot een boek over honderd jaar onderwijs, naar aanleiding van de zogeheten Pacificatie van 1917 waarmee goed onderwijs voor alle kinderen wettelijk werd vastgelegd. Meer bij Onderwijsjournalistiek

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.