— woensdag 30 april 2014, 08:22 | 0 reacties, praat mee

Jeugdzorg daagt columnist Arnold Heertje

Bureau Jeugdzorg Amsterdam daagt columnist Arnold Heertje voor de rechter. Het kort geding dient donderdag bij de rechtbank in Amsterdam. De jeugdbescherming eist dat Heertje twee van haar medewerkers uit de publiciteit houdt. Begin april werden de namen van de twee gezinsmanagers in een column van Heertje op de website van RTL Nieuws gepubliceerd. Hoogleraar en columnist Arnold Heertje trekt al langer publiekelijk van leer tegen de jeugdhulpverlening. In zijn column op rtlnieuws.nl spreekt hij van de 'ontvoering' van een jongetje uit Amsterdam eind 2013. Ook hekelt hij de uithuisplaatsing van twee kinderen in Zutphen. RTL verwijderde de namen een dag later op verzoek van de jeugdhulpinstantie. Website GeenStijl nam de personalia over en weigerde die aanvankelijk te verwijderen, maar deed dat later op verzoek toch.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.