basis naar compleet

— donderdag 4 juni 2020, 08:47 | 0 reacties, praat mee

Jemen: AFP-correspondent thuis opgewacht en vermoord

Nabil Hasan al-Quaety | Facebook

In Jemen is een journalist vermoord die jarenlang voor persbureau AFP en andere media de oorlog in het land heeft verslagen. Nabil Hasan al-Quaety (34) werd bij zijn huis in Aden opgewacht door een groep geüniformeerde mannen, die hem eerst probeerden te overrijden met een auto. Toen Al-Quaety wist te ontsnappen, achtervolgden ze hem en schoten hem dood. Laatste wijziging: 4 juni 2020, 08:49

Al-Quaety werkte sinds 2015 voor AFP, in diverse rollen: verslaggever, fotograaf en cameraman. Hoofdredacteur Wereldnieuws Phil Chetwynd van AFP zegt geschokt te zijn door de zinloze moord op een moedige journalist, die zijn werk deed onder dreigementen en intimidatie.”

Volgens Chetwynd was de kwaliteit van Al-Quaety’s werk de afgelopen jaren onmisbaar om de gruwelijkheden van het Jemenitische conflict aan een wereldwijd publiek over te brengen.

AFP en persvrijheidsorganisaties hebben opgeroepen tot een onderzoek naar de moord, maar er wordt door door de landelijke regering in Jemen en de zogeheten Zuidelijke Transitionele Raad in Aden geruzied wie daartoe bevoegd is.

In zijn werk belichtte Al-Quaety beide zijden, aldus persvrijheidsorganisatie CPJ. Meer bij AFP / CPJ

Bekijk meer van

Jemen

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.