banner anp

— donderdag 5 maart 2009, 08:51

ITV snijdt fors in kosten: 600 ontslagen

De Britse zender Independent Television (ITV) heeft aangekondigd 600 mensen te zullen ontslaan en in kosten te willen snijden om te komen tot een structurele kostenbesparing van 155 miljoen pond op jaarbasis. De besparing van omgerekend 174 miljoen euro gaat gepaard met een opschorting van uitbetaling van dividend aan aandeelhouders. ITV maakt een verlies van omgerekend ruim 3 miljard euro bekend over 2008. Er gaan veel banen verloren in Londen en in Leeds, waar ITV een kantoor sluit waar 150 mensen werken. ITV-topman Michael Grade stelt dat hij in dertig jaar niet zulke zware beslissingen hoefde aan te kondigen. "Maar onze prioriteiten moeten de veranderde economische context weerspiegelen", aldus Grade. ITV laat toekomstige omzetvoorspellingen los en richt zich nu op 'bereikbare' doelen als kostenbesparingen tot 2012. Omroep-vakbond Bectu is ontzet en boos over de aangekondigde ontslagen. Meer bij ITV

Bekijk meer van

ITV

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.