e learning nvj

— maandag 22 april 2013, 09:16

Bahrein wijst ITV-journalisten uit

De Bahreinse regering heeft drie journalisten van het Britse tv-station ITV uitgewezen. Correspondent Rageh Omaar en twee niet geïdentificeerde crewleden waren in Bahrein om de politieke onrust te verslaan, tegen de achtergrond van de omstreden Formule 1-races in het land, die dit weekend zijn gehouden. Mensenrechtenorganisaties wijzen op de beroerde mensenrechtensituatie in Bahrein; het land verdient volgens hen geen goedkeuring door er een internationaal goed bekeken race te organiseren. Op donderdag werden Omaar, een cameraman en een producer verhinderd om te filmen, maar kregen na gesprekken met de politie toestemming door te gaan. Op vrijdag werden ze echter weer aangesproken door de politie en meegenomen naar het bureau. Daarna werd besloten dat ze het land moesten verlaten. Volgens het staatspersbureau Bahrain News Agency zijn "drie buitenlandse journalisten uitgewezen na problemen met de juiste vergunningen". Volgens ITV heeft de regering vooraf goedkeuring verleend en visums verstrekt. Laatste wijziging: 13 augustus 2013, 20:45

Bekijk meer van

ITV

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.