banner festival 23

— dinsdag 10 november 2009, 09:14 | 1 reactie, praat mee

Bestuursvoorzitter NIW reageert

Jules van Hessen, bestuursvoorzitter van het Nieuw Israelietisch Weeblad (NIW), vindt het vervelend dat een "club gerenommeerde journalisten" zulke zware conclusies trekt. Dat zegt hij in NRC als reactie op het opzeggen van vertrouwen door vijf NIW-journalisten in het bestuur. "Het is volkomen onzinnig dat de redactionele onafhankelijkheid in het geding zou zijn net zoals het verwijt dat het blad gegijzeld is door een rechts bestuur”, zegt hij. Er ontstonden problemen nadat het contract van hoofdredacteur Paul Damen niet is verlengd. De onafhankelijkheid van de redactie werd daarmee niet gerespecteerd. Na een bemiddelingspoging van Frits Barend, Salomon Bouman, Bernard Hammelburg, Hans Knoop en Max van Weezel zagen zij ook geen rol meer voor het bestuur en vroegen om het aftreden van het bestuur. Meer bij NRC Laatste wijziging: 10 november 2009, 10:46

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

flory neter, 10 november 2009, 20:47

DE 5 journalisten zijn goed voor 200 jaar perfecte journalistiek. Het bestuur van het NIW telt zijn zegenigen niet met Paul Damen. Het is alsof je een topspeler naar huis stuurt omadat hij zijn schoenen niet poetst.Ik hoop dat men de hakken uit het zand haalt anders zou eigenlijk het bestur moeten opstappen. Journalistiek inzicht is niet een ieder gegeven.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.