Smartocto userneeds

— maandag 5 september 2022, 15:33 | 0 reacties, praat mee

Israëlisch leger erkent verantwoordelijk te zijn voor dood Shireen Abu Akleh; geen juridische gevolgen

Een portet van Abu Akleh op de voorste rij tijdens een persconferentie afgelopen juli, toen de Amerikaanse president Biden zijn Palestijnse collega ontmoette. | Ahmad Gharabli / AFP

Het Israëlische leger concludeert na eigen onderzoek dat Al Jazeera-journalist Shireen Abu Akleh vermoedelijk 'bij vergissing' door een Israëlische soldaat is gedood. Tegelijk zal die conclusie niet leiden tot juridische vervolgstappen tegen de soldaat of hogere rangen. Laatste wijziging: 5 september 2022, 15:36

Niemand zal daarmee uiteindelijk verantwoordelijk worden gehouden voor de dood van Shireen Abu Akleh, schrijft Associated Press. De journalist werd afgelopen mei in haar hoofd werd geschoten en was op slag dood.

Abu Akleh kwam om toen ze verslag deed van een inval door het Israëlische leger op de bezette Westelijke Jordaanoever. Ze droeg een helm en kogelwerende kleding met PRESS-badge, die haar als verslaggever identificeerden.

Abu Akleh werd net onder haar oor geraakt, vermoedelijk door een scherpschutter.

Eerder Amerikaans onderzoek wees al in de richting van Israël, maar sprak niet van opzet. Ooggetuigen stelden in mei dat er geen Palestijnse strijders in de buurt waren, toen er werd geschoten.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.