data als kans

— donderdag 28 maart 2019, 08:37 | 0 reacties, praat mee

Inzendtermijn Anne Vondelingprijs 2018 geopend

1985: in de Tweede Kamer onthult Adam Vondeling een beeld van zijn vader, die in 1979 bij een auto-ongeluk omkwam| ANP

Het bestuur van de Anne Vondelingprijs - voor kritische, heldere, Nederlandstalige, politieke journalistiek - roept op tot het inzenden van eigen of andermans werk voor de editie van dit jaar. Laatste wijziging: 28 maart 2019, 08:40

Journalisten die in aanmerking denken te komen voor deze prijs, kunnen zich vanaf nu melden. Ook hoofdredacties en politieke redacties kunnen bijdragen van redacteuren insturen. Het moet daarbij gaan om journalistieke producties die in 2018 zijn gepubliceerd in een dag- of weekblad, tijdschrift of op de website van een nieuwsplatform.

Dat moet de vorm hebben van een artikel(enreeks) of reportage. Boeken komen niet voor de prijs in aanmerking.

Inzenden kan tot 1 mei aanstaande via mailadres av-prijs@ziggo.nl. Helder en begrijpelijk gebruik van het Nederlands heeft de sterke aandacht van de jury. Daarnaast kan worden ingezonden voor de Saskia J. Stuivelingprijs 2018, een prijs die innovatieve, jonge of regionale journalisten belicht die veelal buiten het blikveld van de landelijke media blijven.

De jury bestaat uit voorzitter Roel Janssen (financieel-economisch journalist, auteur), Bert van den Braak (medewerker van het Parlementair Documentatiecentrum en bijzonder hoogleraar parlementaire geschiedenis aan de universiteit van Maastricht), Sacha de Boer (journalist/fotograaf), Sharon Gesthuizen (voormalig lid van de Tweede Kamer, voorzitter van twee brancheorganisaties en zelfstandig ondernemer) en Sywert van Lienden (politiek activist en lobbyist). Querine Hoejenbos voert het secretariaat van de jury.

De uitreiking vindt op 26 juni 2019 plaats in de Noenzaal van de Eerste Kamer. Ben Knapen, voormalig hoofdredacteur van NRC Handelsblad, voormalig staatssecretaris en tegenwoordig fractievoorzitter van het CDA in de Eerste Kamer, zal de prijzen aan de winnaars uitreiken.

Bekijk meer van

Anne Vondelingprijs

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.