website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Inzendtermijn Anne Vondelingprijs 2018 geopend

Lars Pasveer — Geplaatst in persprijs op donderdag 28 maart 2019, 08:37

1985: in de Tweede Kamer onthult Adam Vondeling een beeld van zijn vader, die in 1979 bij een auto-ongeluk omkwam| ANP

1985: in de Tweede Kamer onthult Adam Vondeling een beeld van zijn vader, die in 1979 bij een auto-ongeluk omkwam| ANP

Nieuws Het bestuur van de Anne Vondelingprijs - voor kritische, heldere, Nederlandstalige, politieke journalistiek - roept op tot het inzenden van eigen of andermans werk voor de editie van dit jaar.

Journalisten die in aanmerking denken te komen voor deze prijs, kunnen zich vanaf nu melden. Ook hoofdredacties en politieke redacties kunnen bijdragen van redacteuren insturen. Het moet daarbij gaan om journalistieke producties die in 2018 zijn gepubliceerd in een dag- of weekblad, tijdschrift of op de website van een nieuwsplatform.

Dat moet de vorm hebben van een artikel(enreeks) of reportage. Boeken komen niet voor de prijs in aanmerking.

Inzenden kan tot 1 mei aanstaande via mailadres av-prijs@ziggo.nl. Helder en begrijpelijk gebruik van het Nederlands heeft de sterke aandacht van de jury. Daarnaast kan worden ingezonden voor de Saskia J. Stuivelingprijs 2018, een prijs die innovatieve, jonge of regionale journalisten belicht die veelal buiten het blikveld van de landelijke media blijven.

De jury bestaat uit voorzitter Roel Janssen (financieel-economisch journalist, auteur), Bert van den Braak (medewerker van het Parlementair Documentatiecentrum en bijzonder hoogleraar parlementaire geschiedenis aan de universiteit van Maastricht), Sacha de Boer (journalist/fotograaf), Sharon Gesthuizen (voormalig lid van de Tweede Kamer, voorzitter van twee brancheorganisaties en zelfstandig ondernemer) en Sywert van Lienden (politiek activist en lobbyist). Querine Hoejenbos voert het secretariaat van de jury.

De uitreiking vindt op 26 juni 2019 plaats in de Noenzaal van de Eerste Kamer. Ben Knapen, voormalig hoofdredacteur van NRC Handelsblad, voormalig staatssecretaris en tegenwoordig fractievoorzitter van het CDA in de Eerste Kamer, zal de prijzen aan de winnaars uitreiken.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.