— vrijdag 30 maart 2018, 08:31 | 0 reacties, praat mee

Inzendtermijn Anne Vondelingprijs 2017 en aanmoedigingsprijs geopend

Beeld van Anne Vondeling - © W.C. Mulder / ANP

De inzendtermijn voor de Anne Vondelingprijs 2017, de prijs voor kritische, heldere, Nederlandstalige politieke journalistiek, is geopend. Ook de inzendtermijn voor de aan die prijs verbonden aanmoedigingsprijs: de Saskia J. Stuivelingprijs is opengesteld. Laatste wijziging: 30 maart 2018, 08:32

Wat betreft de voorwaarden voor de Anne Vondelingprijs: het moet gaan om een journalistiek product (artikel, reportage, serie van artikelen) dat in 2017 is gepubliceerd in een dag- of weekblad, tijdschrift of op de website van een nieuwsplatform. Voor alle publicaties geldt dat deze betrekking moeten hebben op de Nederlandse politiek. Dat kan zijn op lokaal, regionaal (provinciaal), nationaal of voor Nederland relevant Europees niveau. Regionale en digitale ‘nieuwe’ media worden uitdrukkelijk aangemoedigd om artikelen voor te dragen. Boeken komen niet voor de prijs in aanmerking.

De aanmoedigingsprijs Saskia J. Stuiveling is bedoeld voor de stimulering van innovatieve, jonge of regionale journalisten die veelal buiten het blikveld van de landelijke media blijven. De prijs, die in 2017 voor het eerst werd uitgereikt, is vernoemd naar Saskia J. Stuiveling, oud-voorzitter van het bestuur van de Vondelingstichting. Ze overleed in 2017.

Journalistiek werk kan tot 1 mei 2018 worden ingezonden via av.prijs@ziggo.nl

De jury bestaat uit voorzitter Roel Janssen (financieel-economisch journalist, auteur), Carla van Baalen (hoogleraar parlementaire geschiedenis), Sacha de Boer (journalist/fotograaf), Sharon Gesthuizen ( voormalig lid van de Tweede Kamer, voorzitter van 2 brancheorganisaties en zelfstandig ondernemer) en Sywert van Lienden (politiek activist en lobbyist). Roel Praat (voormalig journalist en woordvoerder) is secretaris van de jury.

Beide prijzen worden uitgereikt op woensdagmiddag 27 juni 2018 in de Noenzaal van de Eerste Kamer.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.