— vrijdag 30 maart 2018, 08:31 | 0 reacties, praat mee

Inzendtermijn Anne Vondelingprijs 2017 en aanmoedigingsprijs geopend

Beeld van Anne Vondeling - © W.C. Mulder / ANP

De inzendtermijn voor de Anne Vondelingprijs 2017, de prijs voor kritische, heldere, Nederlandstalige politieke journalistiek, is geopend. Ook de inzendtermijn voor de aan die prijs verbonden aanmoedigingsprijs: de Saskia J. Stuivelingprijs is opengesteld.

Wat betreft de voorwaarden voor de Anne Vondelingprijs: het moet gaan om een journalistiek product (artikel, reportage, serie van artikelen) dat in 2017 is gepubliceerd in een dag- of weekblad, tijdschrift of op de website van een nieuwsplatform. Voor alle publicaties geldt dat deze betrekking moeten hebben op de Nederlandse politiek. Dat kan zijn op lokaal, regionaal (provinciaal), nationaal of voor Nederland relevant Europees niveau. Regionale en digitale ‘nieuwe’ media worden uitdrukkelijk aangemoedigd om artikelen voor te dragen. Boeken komen niet voor de prijs in aanmerking.

De aanmoedigingsprijs Saskia J. Stuiveling is bedoeld voor de stimulering van innovatieve, jonge of regionale journalisten die veelal buiten het blikveld van de landelijke media blijven. De prijs, die in 2017 voor het eerst werd uitgereikt, is vernoemd naar Saskia J. Stuiveling, oud-voorzitter van het bestuur van de Vondelingstichting. Ze overleed in 2017.

Journalistiek werk kan tot 1 mei 2018 worden ingezonden via av.prijs@ziggo.nl

De jury bestaat uit voorzitter Roel Janssen (financieel-economisch journalist, auteur), Carla van Baalen (hoogleraar parlementaire geschiedenis), Sacha de Boer (journalist/fotograaf), Sharon Gesthuizen ( voormalig lid van de Tweede Kamer, voorzitter van 2 brancheorganisaties en zelfstandig ondernemer) en Sywert van Lienden (politiek activist en lobbyist). Roel Praat (voormalig journalist en woordvoerder) is secretaris van de jury.

Beide prijzen worden uitgereikt op woensdagmiddag 27 juni 2018 in de Noenzaal van de Eerste Kamer.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.