website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Inschrijving Anne Vondelingprijs 2016 geopend

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst op maandag 3 april 2017, 10:00

Beeld Anne Vondeling.

Beeld Anne Vondeling. - © W.C. Mulder / ANP

Nieuws

De inschrijving voor de Anne Vondelingprijs, de prijs voor kritische, heldere, Nederlandstalige politieke journalistiek, is opengesteld. Tot 1 mei kan werk worden ingezonden.

Het moet gaan om een geschreven journalistiek product (een artikel, een serie) dat in 2016 is gepubliceerd in een dag- of weekblad, ander tijdschrift of op digitale media. Bij deze laatste categorie gaat het vooral om reguliere media die hun positie in de samenleving hebben verworven. Voor alle publicaties geldt dat deze betrekking moeten hebben op de politieke berichtgeving in Nederland. Dat kan zijn op lokaal, regionaal (provinciaal) of nationaal niveau. Materiaal kan enkel digitaal worden aangeleverd via av-prijs@ziggo.nl.

De jury bestaat uit voorzitter Roel Janssen (financieel-economisch journalist, auteur), Carla van Baalen (hoogleraar parlementaire geschiedenis), Sacha de Boer (journalist/fotograaf), Sywert van Lienden (politiek activist en lobbyist) en Jan Schinkelshoek (voormalig journalist, oud-lid Tweede Kamer). Roel Praat (voormalig journalist en woordvoerder) is secretaris van de jury.

De prijs wordt uitgereikt op woensdagmiddag 28 juni 2017 in de Noenzaal van de Eerste Kamer en bestaat uit een bedrag van 2.500 euro en een bronzen beeltenis van Anne Vondeling, gemaakt door Bep Sturm-van de Bergh.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.