— vrijdag 16 oktober 2020, 08:19 | 0 reacties, praat mee

Inzendingen voor Brusseprijs geopend

Juryvoorzitter Saskia Belleman overhandigt winnaar Pieter van Os de oorkonde voor de Brusseprijs 2020 - © Bob Bronshoff

De inzendingen voor de Brusseprijs, de prijs voor het beste journalistieke boek van het jaar, zijn weer geopend. Uitgevers kunnen tot 6 januari boeken insturen. Alleen boeken die oorspronkelijk in het Nederlands zijn geschreven en die in 2020 zijn verschenen kunnen meedingen naar de prijs.

Dat heeft het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten, dat de Brusseprijs uitreikt, bekendgemaakt. In het juryreglement is te zien waaraan inzendingen nog meer moeten voldoen.

De Brusseprijs wordt sinds 2006 jaarlijks uitgereikt. De prijs is vernoemd naar journalist Rie Brusse, die tientallen jaren lang reportages schreef voor onder andere de Nieuwe Rotterdamsche Courant. De winnaar van de prijs ontvangt een geldbedrag van 10.000 euro.

In het voorjaar van 2021 brengt de jury een longlist naar buiten. In juni volgt een shortlist van vijf titels, waarna de winnaar wordt gekozen. Afgelopen jaar won Pieter van Os de prijs.

Bekijk meer van

Brusseprijs

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.