word studentlid

— donderdag 19 november 2020, 09:02 | 0 reacties, praat mee

Interview Oprah Winfrey met Obama digitaal samengevoegd

Interview Oprah Winfrey met Obama digitaal samengevoegd
Wie het niet weet zou zweren dat Obama en Winfrey in één ruimte zaten | Apple+

Oprah Winfrey interviewde onlangs voor haar nieuwe talkshow op streamingdienst Apple+ de voormalige Amerikaanse president Obama. Het interview vond plaats in een intieme setting met twee stoelen voor een knapperend haardvuur. Dat was allemaal nep, onthult Winfrey op Twitter: Obama was in Washington DC, zijzelf in een studio in Californië, een goeie 4500 kilometer verderop. Laatste wijziging: 19 november 2020, 10:48

“Wisten jullie dat ik en de oud-president niet eens in dezelfde kamer waren? Dankzij de kracht van technologie verlaat ik m’n huis misschien nooit meer”, grapt Winfrey.

In de video verbaast Obama zich ook over de technische mogelijkheden. “We hadden dit in de ruimte moeten doen!”, aldus Obama. Met een half oog op de monitor met het post-greenkey begint hij aan een korte sessie virtueel voetjevrijen met Winfrey.

Technologie maakt het filmen van interviews waarbij de gesprekspartners gescheiden zijn eenvoudiger. De Disney-serie The Mandolorian gebruikt zelfs geen groene schermen meer, maar gebruikt reusachtige schermen op de set, waar realistische landschappen en settings worden getoond, zonder dat de crew hoeft te reizen.

Acteurs zeggen dat het acteren eenvoudiger is dan in een groene ruimte, waar de belangrijkste elementen pas later in de computer worden samengevoegd.

Bekijk meer van

Oprah Winfrey Obama Apple

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.