word actief nvj klein

— vrijdag 7 september 2012, 14:32 | 0 reacties, praat mee

Internetjournalistiek

Internetjournalisten eisen ook een plekje onder de zon. Lees het interview met Wilma Haan in Villamedia magazine (nummer 14, 8 september 2012), sinds dit voorjaar voorzitter van de sectie internet van de NVJ. Haan heeft gelijk als ze opkomt voor internetjournalisten. Ook is het goed dat ze zich hard maakt voor een redactiestatuut bij haar werkgever NU.nl (Niet het eerste in zijn soort zoals ze zegt. Eerder had Planet.nl een volwaardig statuut, maar dat terzijde). Laatste wijziging: 18 maart 2014, 12:07

Haan maakt een vergelijking met de strijd om vrouwenrechten. Uit liefde voor de journalistiek gaat ze graag de barricades op. Van zulke journalisten heb je nooit genoeg. Zeker omdat Haan het uiteindelijk heeft over de journalistiek en niet over internetjournalistiek.

Natuurlijk kent werken voor internet zo zijn wetten, net als werken voor televisie, radio, krant etc. Ook kun je een boom opzetten over de eigenaardigheden van de sportjournalistiek, wetenschapsjournalistiek of economische journalistiek. Uiteindelijk vind ik die verschillen minder interessant dan de overeenkomsten. Journalistiek bedrijven is voor mij de combinatie van ‘willen weten hoe het zit’ en ‘de wil om een verhaal te vertellen’.

Gelukkig komt daar op internet steeds meer aandacht voor, zodat de journalistiek ook daar kan gaan bloeien.

.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

Bekijk meer van

NVJ

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.