data als kans

— maandag 8 december 2014, 10:33 | 0 reacties, praat mee

Instant melancholie

De populaire fotodienst Instagram verbeeldt een verlangen naar het analoge verleden met z’n vervaagde, kleurverschoten vierkante plaatjes. Het blijft natuurlijk een inherent digitaal proces en daarmee een tikje kitsch. Laatste wijziging: 8 december 2014, 11:41

Lomo-camera’s, op basis van een Russisch model, zijn binnen bepaalde kringen al populair om analoog te fotograferen, waarbij de onvoorspelbare uitkomst een van de aantrekkelijke kanten is.

De 66/6 is een nieuwe camera, in (zeer) beperkte oplage gemaakt, die verwijst naar de Polaroid, Model 95, die op 26 november 1948 in de verkoop ging. Het nieuwe model is uitgevoerd in rubber, met eenzelfde opmerkelijk blaasbalg-ontwerp dat vijf verschillende scherptediepten mogelijk maakt. Lichtinval wordt geregeld door te kiezen tussen een lensgrootte van 0,12 of 0,24 millimeter.

De benodigde film komt uit de oude Palaroid-fabriek in Enschede, die de makers achter 66/6 in 2008 van de ondergang redden. Afhankelijk van de filmsoort rolt de foto direct, neo-retro gekleurd, uit de camera. Er worden overigens maar vijfhonderd 66/6’s gemaakt, voor € 222,00 per stuk.

supersense.com

Bekijk meer van

Polaroid Instagram

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.