noodfonds

— dinsdag 30 mei 2017, 08:37 | 0 reacties, praat mee

Inloopspreekuur voor programmamakers van start

Jan-Willem van Hofwegen / NPO - © Jan Willem van Hofwegen

Individuele programmamakers kunnen binnenkort bij de NPO binnenlopen om uitleg te krijgen waarom programmavoorstellen al dan niet door de ballotage van de zendermanagers komen. De NPO start deze zomer namelijk met een maandelijks inloopspreekuur voor de makers, om het besluitvormingsproces transparanter te maken.

Naast het inloopspreekuur zal er twee keer per jaar een plenaire bijeenkomst gehouden waar net- en zendermanagers toelichtingen geven op hoe ze tot hun besluiten voor de programmering komen. De NPO en de NVJ werden het al eerder eens over dit idee, maar vorige week werd dat ook formeel besloten. ‘Bij het inloopspreekuur kunnen ze één op één uitleg krijgen waarom een programma wel of niet in een bepaald genre past’, aldus René Roodheuvel, secretaris omroep van de NVJ.

‘Programmamakers kunnen dan rechtstreeks van bijvoorbeeld zendermanager Laurens Borst van Radio1 of netmanager Gijs van Beuzekom van NPO2 horen hoe de vork in de steel zit.’

Bekijk meer van

NPO Gijs van Beuzekom

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.