onderzoek covid en journalistiek

— donderdag 17 juni 2010, 08:55 | 0 reacties, praat mee

Informatiebescherming in IJsland

Het IJslandse parlement heeft unaniem een wet aangenomen waardoor de vrijheid van meningsuiting en van informatie wordt versterkt. Nieuwsorganisaties, blogs en andere personen en instanties kunnen namelijk gevoelige informatie veilig onderbrengen op het eiland. Met het wetsvoorstel Icelandic Modern Media Initiative (IMMI) worden ook bronnen en klokkenluiders beter beschermd en het biedt meer bescherming tegen smaad-rechtszaken. Volgens Birgitta Jonsdottir, parlementslid voor de Burgerbeweging en lid van het IMMI-initiatief, is het de sterkste wet in zijn soort. "We hebben de beste wetten uit de hele wereld samengevoegd tot een uitgebreid pakket, wat zal omgaan met het feit dat informatie geen grenzen meeer kent." Ook klokkenluiderssite Wikileaks was betrokken bij de totstandkoming van het wetsvoorstel. Meer bij The Independent

Bekijk meer van

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.