Tegel Beeld en Geluid

— dinsdag 4 januari 2011, 13:37 | 0 reacties, praat mee

Justitie wil IP-nummers van Crimesite

Wim van de Pol, hoofdredacteur van Crimesite, dreigt te worden opgepakt omdat hij weigert IP-nummers af te staan van twee bezoekers aan de Amsterdamse recherche en het Openbaar Ministerie. De politie wil de bezoekers horen als getuige in de zaak Badr Hari, de K1-vechter die wordt verdacht van mishandeling van een portier van Club Blinq bij het Leidseplein in Amsterdam in februari 2010. De twee hebben een reactie gegeven bij een artikel van Crimesite over de kwestie. Van de Pol meldt niet in te zullen gaan op de vordering. "Wij hebben een journalistieke website en beroepen ons op ons verschoningsrecht." Justitie laat weten 'de situatie nu te hebben bevroren'. ''We willen goed uitzoeken of we hier te maken hebben met journalistiek werk. Als we Van de Pol gijzelen om er later achter te komen dat hem toch verschoningsrecht toekomt, zou dat disproportioneel zijn.'' Meer bij Crimesite / Het Parool

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.