— maandag 13 december 2010, 09:40

Ilse-oprichter stapt in internet-tv

Ondernemer Merien ten Houten, tevens oprichter Ilse.nl, begint in 2011 met iPhion, een televisiedienst op basis van glasvezel. Voor 100 euro koopt de consument een kastje, waar vervolgens voor 50 euro per jaar tien televisiezenders mee te bekijken zijn. Een pluspakket met 80 zenders, waaronder HD-kanalen, kost 17 euro. De dienst is voorlopig alleen in Eindhoven verkrijgbaar, een gevolg van afspraken met rechtenhouders NPO, RTL en SBS. Ten Houten wil ook buiten Eindhoven aan de slag, maar glasvezel of 'stevige ADSL' zijn een vereiste. Ook wil de ondernemer concurreren met bestaande kabelaars als Ziggo en UPC. Een ideaalbeeld is volgens Ten Houten volledig keuzevrijheid bij het samenstellen van het televisiepakket. "De consument moet straks zelf kunnen kiezen welke zenders hij wil ontvangen en daar een overeenkomstige prijs voor betalen", aldus Ten Houten in Sprout.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.