banner printplaza 1

— dinsdag 18 december 2012, 15:36

IKON en ZvK verder met EO

Hoewel de IKON en de Zendtijd voor Kerken (ZvK) eerder kozen voor de NCRV nemen ze nu afscheid en gaan verder met de Evangelische Omroep (EO). Oorzaak voor deze wisseling is het plan van staatssecretaris Dekker om de subsidie voor levensbeschouwelijke 2.42-omroepen niet meer toe te kennen. De zendmachtigingen worden ingetrokken. “Er is een nieuwe politieke situatie ontstaan met het schrappen van de uitzendlicentie van IKON en ZvK per 2016. Dat leidt bij ons tot een strategische heroverweging en we zijn tot de conclusie gekomen dat we in samenwerking met de EO de meest kansrijke uitgangspositie hebben om ons geluid te laten voorbestaan", aldus IKON/ZvK-bestuurder Ton F. van Dijk.

De RKK had eerder al laten weten tot 2016 bij de KRO te blijven. De samenwerking tussen de EO, de IKON en ZvK loopt in ieder geval tot 2016. Het voornemen is om een productiehuis te starten, dat programma’s van IKON en ZvK kan blijven maken. Op korte termijn gaat de EO de huisvesting en ondersteunende diensten van IKON en ZvK al faciliteren.

Bekijk meer van

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.