— maandag 9 mei 2016, 08:25 | 0 reacties, praat mee

ICIJ zet database Panama Papers online

De Panama Papers zijn vanaf nu doorzoekbaar voor een groot publiek. Het Internationaal Consortium van Onderzoeksjournalisten (ICIJ) heeft een groot gedeelte van de documenten online geplaatst. Laatste wijziging: 12 mei 2016, 14:37

De Panama Papers zijn een onthulling over belastingparadijzen en de banden tussen meer dan 200.000 bedrijven op belastingparadijzen. In de database staat overigens niet alle informatie uit de originele documenten. Er is een selectie gemaakt, zodat alleen algemene bedrijfsinformatie vindbaar is en geen paspoorten, telefoonnummers en andere persoonlijke gegevens.

In de database is ook informatie opgenomen uit een onderzoek uit 2013 naar de offshore industrie.

De klokkenluider die alle informatie van de Panama Papers heeft doorgegeven aan ICIJ-lid de Süddeutsche Zeitung, John Doe, heeft bij de Duitse krant ook een manifest geplaatst. De bron wil alle informatie delen met autoriteiten zodat vervolging makkelijker wordt. Voorwaarde is wel dat dat er wettelijke bescherming voor klokkenluiders moet komen.

Bekijk meer van

Panama Papers

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.