word studentlid

— woensdag 7 juni 2017, 11:01 | 1 reactie, praat mee

Hyper local BredaVandaag stopt

Hyper local BredaVandaag stopt
Pixabay

De hyperlokale nieuwssite BredaVandaag stopt als dagelijks nieuwsmedium. Per 1 juli verschijnt er geen dagelijks nieuws over de stad meer op de website. Dat meldt BredaVandaag-hoofdredacteur Wijnand Nijs woensdag in een bericht op de site. Nijs wijdt het stoppen aan het niet kunnen vinden van het juiste verdienmodel. Een terugloop in inkomsten uit advertenties speelt daarnaast ook een rol. Laatste wijziging: 7 juni 2017, 11:03

BredaVandaag werd opgericht in augustus 2008 en trekt momenteel maandelijks 180.000 unieke bezoekers. Met BredaVandaag wilde Nijs inspringen in het gat dat regionale media laten liggen, vertelde hij in 2013 aan Villamedia. “Een stad van dit formaat heeft recht op een tweede medium dat het nieuws volgt.”

In zijn bericht roept Nijs lezers die een toekomst zien voor BredaVandaag als dagelijks nieuwsmedium op zich te melden. “Na vandaag brengen we tot 1 juli zoveel mogelijk het dagelijks nieuws zoals je van ons gewend bent”, rond Nijs af. “Wat de koers daarna wordt, is nu nog een groot vraagteken.”

Bekijk meer van

Wijnand Nijs BredaVandaag

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Arthur 't Hart, 8 juni 2017, 21:39

Soms denk ik dat ik het zelf niet meer begrijp. Wat stelt dit beroep nog voor, waar doen we het nog om, wanneer de meest primaire vertegenwoordigers van de Nederlandstalige journalistiek - de redacteuren van VillaMedia- er dag na dag blijk van geven dat zij geen flauw benul meer hebben van de Nederlandse taal, en dat zij zich daar niet eens meer voor schamen ook?
Geachte heer Kivits, je kunt je aan iets wijden, dwz aandacht schenken aan. Je kunt ook ergens over uitweiden. En je kunt iets wijten aan, dwz iets ergens voor verantwoordelijk houden. Dus: de heer Nijs uit Breda wijt (wijt, wijt dus, zonder d), de opheffing van zijn website aan het niet kunnen vinden van een verdienmodel.
Heer Kivits, ga in een hoek zitten, schaam u diep en volg een cursus Nederlands. En noem u de komende tijd nooit meer een journalist.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.