— vrijdag 15 oktober 2021, 08:58 | 0 reacties, praat mee

Huis-aan-huiskranten in Katwijk en Leiden plaatsen advertentie met desinformatie

© Leids Dagblad

De huis-aan-huiskranten Katwijk Speciaal en Leidersdorps Weekblad hebben deze week beiden een advertentie geplaatst met desinformatie over het coronavirus. Uitgeverij Verhagen, die beide titels uitgeeft, zegt dat de advertentie per ongeluk is geplaatst. De advertentie is ook in andere titels van de uitgeverij verschenen.

Dat meldt het Leids Dagblad. Op de ingekochte advertentiepagina wordt onder andere gesteld dat het coronavaccin tal van neveneffecten heeft, variërend van hartfalen tot versterking van bestaande ziektes. De pagina presenteert ook diverse onware ‘feiten’ over het coronavirus.

Hoe de advertentie precies in de kranten terecht heeft kunnen komen is niet bekend. In een bericht zegt Uitgeverij Verhagen zich volledig te distantiëren van de inhoud van de advertenties. “Wij hebben er, net als vele lezers, aanstoot aan genomen. Wij zullen nog meer dan wij al deden, aandacht schenken aan de inhoud van betaald aangeleverde content voordat wij tot plaatsing over gaan. Wij zijn ons terdege bewust van de rol die wij hebben in de lokale samenleving. Juist daarom spijt het ons zeer dat deze informatie middels onze kanalen is verspreid. Betrokken, Betrouwbaar en Lokaal staat al jaren in de kop van onze kranten. Daar staan we voor, ook in de toekomst.”

Bekijk meer van

Uitgeverij Verhagen

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.