— dinsdag 26 maart 2019, 10:52 | 0 reacties, praat mee

Hoofdredactie Women Church World stapt op na melding misbruik

De oprichter en de volledige vrouwelijke hoofdredactie van het maandelijkse magazine Women Church World zijn opgestapt nadat ze melding maakten van misbruik door geestelijken.

Volgens hen is het Vaticaan een campagne gestart om hen in diskrediet te brengen en wil het Vaticaan ze ‘onder de directe controle van mannen” plaatsen. Dit alles zou zijn begonnen nadat het tijdschrift misbruik van nonnen door geestelijken bekend had gemaakt, meldt persbureau Associated Press (AP).

In een redactioneel commentaar, dat in het april-nummer zou verschijnen, richt oprichter Lucetta Scaraffia zicht tot paus Franciscus: “We gooien de handdoek in de ring, omdat we ons omringd voelen door wantrouwen.”

Scaraffia zegt dat het Vaticaan heeft geprobeerd het tijdschrift “onder mannelijk bewind” te plaatsen en de huidige hoofdredactie in diskrediet te brengen. Het tijdschrift verschijnt maandelijks in combinatie met de Vaticaan-krant L’Osservatore Romano. De hoofdredacteur van die krant zou ook hoofdredacteur van Women Church World worden. Hij bedacht zich dat nadat de redactie dreigde op te stappen en de katholieke weekbladen, die vertalingen van het magazine verspreiden, dreigden te stoppen met de verspreiding van het magazine.

Het blad heeft sinds de oprichting in 2012 altijd onafhankelijk kunnen werken, maar volgens Scaraffia bestaat die conditie niet meer. “Ze keren terug naar de praktijk om vrouwen te selecteren die voor gehoorzaamheid zorgen.” Meer bij NU.nl / The Guardian

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.