— vrijdag 22 februari 2019, 11:59 | 0 reacties, praat mee

Hoofdredacteur ANP stapt over naar Talpa Network

Marcel van Lingen - © Foto: ANP

Hoofdredacteur en mediadirecteur van het ANP, Marcel van Lingen, stapt over naar Talpa Network. Hij is per 1 april benoemd tot directeur Journalistiek van Talpa Network. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de journalistieke content van Talpa.

Van Lingen stopt direct bij het ANP. Hij heeft vandaag het personeel ingelicht. Zijn taken worden vervangen door adjunct-hoofdredacteur Johan Groeneveld en de redactiechefs (redactie) en Martijn Bennis (directie). Het ANP gaat op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur. Van Lingen werd in 2011 hoofdredacteur van het ANP. Sinds 2014 is hij eveneens lid van de ANP-directie.

Van Lingen noemt het ANP een ‘fantastisch, dynamisch nieuwsbedrijf, verbonden met nagenoeg alle Nederlandse media. Het was mooi om daar aan bij te dragen. Het is prachtwerk om Talpa journalistiek te helpen uitbouwen met uitmuntende digitale technieken als basis.’

Wat Van Lingen precies gaat doen, wil hij nog niet kwijt. Logischerwijs wordt zijn eerste klus het opzetten van het nieuwsmerk dat John de Mol eerder aangekondigd heeft. Daarvoor is Talpa inmiddels druk aan het werven. Het nieuwsmerk gaat vanuit Hilversum werken, vanuit de vestiging waar nu al Talpa Radio zit, wist Spreekbuis onlangs te melden.

Van Lingen krijgt als directeur Journalistiek geen verantwoordelijkheid over het ANP, dat immers eigendom is van Talpa Network. ‘Hij gaat nadrukkelijk weg bij het ANP en wordt verantwoordelijk voor de journalistiek bij Talpa. Het ANP is volledig onafhankelijk. Dat is zo en blijft zo, benadrukt een woordvoerder van Talpa Network.

ANP-directeur Martijn Bennis: ‘Marcel heeft het ANP door een moeilijke periode geloodst, waarin onze klanten het zwaar hadden. Contracten en journalistieke producties stonden onder druk. Inmiddels is de basis gelegd voor een duurzame continuering van het persbureau’.

Van Lingen gaat rapporteren aan directeur Nieuws van Talpa Network, Carlo van Lienden. ‘Het is een ‘mooi vooruitzicht om de journalistieke know how van Marcel van Lingen in te zetten voor de verdere journalistieke ontwikkeling van Talpa Network. Ik verheug me op de samenwerking’, aldus Van Lienden.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.