— woensdag 31 oktober 2018, 16:58 | 0 reacties, praat mee

Hoofdaanklager Turkije: ‘Khashoggi werd gewurgd’

EPA / Tolga Bozoglu

De Saoedische journalist Jamal Khashoggi is om het leven gebracht door verwurging. Kort nadat hij op 2 oktober het consulaat van Saoedi-Arabië in Istanboel (Turkije) binnenging, werd hij gedood. Zijn lichaam werd daarna in stukken gesneden en afgevoerd.

Dat stelt de Turkse hoofdaanklager Irfan Fidan woensdag, melden diverse media. Fidan stelt dat de moord was voorbereid. Daarmee is het eerdere scenario waar de Saoedische regering mee kwam – die van een uit de hand gelopen ondervraging – definitief van tafel.

Het is de eerste keer dat de Turkse autoriteiten officieel mededelen dat Khashoggi is vermoord. Over wie de opdracht voor de moord gaf heeft de Turkse regering geen uitspraken gedaan. Turkije liet eerder achttien Saoedische functionarissen arresteren. Volgens de Turken zijn zij uitvoerders van een dienstbevel. De Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman wordt gezien als vermoedelijke opdrachtgever. Meer bij de Volkskrant

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.