word studentlid

Bijeenkomst

Hollandse Beelden #4 - Ode aan de Nederlandse fotografie

19 november 2018, 20:00–22:00
Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam Laatste wijziging: 13 november 2018, 11:25

'Hollandse Beelden' is een bookazine gemaakt vanuit liefde voor de Nederlandse fotografie. Een kwartaalblad dat precíes tussen een fotoboek en een tijdschrift in zit met een mix van humoristische en alledaagse taferelen, rauwe documentairefotografie, politieke beelden en historische context. Tijdens deze live editie wordt de 10e editie van het magazine gevierd met bijzondere fotografen die laten zien dat fotografie niet alleen een vak is, maar ook draait om bewondering, relativering en creativiteit.

Te gast zijn:

Folkert Koelewijn aka Goed Folk. Deze documentaire fotograaf is verliefd op kneuterigheid en alledaagse absurditeiten. Hij heeft oog voor kleine onderwerpen met een grote impact, zoals kinderfeestjes. Zelf ging Folkert Koelewijn vroeger met kinderfeestjes naar het zwembad of een binnenspeeltuin. Maar voor de huidige generatie kinderen – of hun ouders – lijkt niets te gek. Van exorbitante sprookjespaleizen tot swingende buikdanseressen: er is een markt voor Disneyfeestjes. In zijn fotoserie Paarse krokodillen bestaan niet, waarmee hij dit jaar De Hollandse Fotoprijs won, legt hij ze allemaal vast.

Sandra Minten. Is het niet saai? Moet ik hem niet helpen? Sandra Minten, leerkracht basisonderwijs en eindexamenstudent aan de Fotoacademie in Amsterdam, vroeg het zich regelmatig af als ze bij haar vader (72) op bezoek kwam. ‘Als dochter gaat dit werk erover hoe je als kind je vader nodig kunt hebben om je eigen leven te begrijpen. Als fotograaf geef ik de kijker een blik op de wereld van een oudere in onze maatschappij waarin het hele universum is teruggebracht tot een kussen op een bank.’ Maar waar kijken we eigenlijk naar?

Fleur Wiersma. De rijdende supermarkt, dat is de SRV-wagen. De meeste zijn verdwenen uit het straatbeeld, maar SRV-man Erik van Haren rijdt al meer dan 30 jaar door. Hij ontcijfert probleemloos handgeschreven boodschappenlijstjes, brengt de boodschappen thuis én heeft altijd tijd voor een praatje. Fleur legde dit uitstervende beroep vast.

Jean Pierre Geelen. De oud-tv recensent en ombudsman van de Volkskrant draagt een column voor over het werk van fotograaf Werry Crone. Diens nieuwe boek met als titel ‘Hier is het feestje’ wordt deze avond gepresenteerd en biedt een inkijkje in de veelzijdigheid van de partytent in het Nederlandse landschap.

Roel Rozenburg, Bert Verhoeff en Martijn Beekman delen typische series uit Hollandse Beelden zoals De Canta, Het Afrikaantje en De Ballonnenboog.

Klik hier om te reserveren en voor meer informatie.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.