PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— dinsdag 1 september 2015, 15:15 | 0 reacties, praat mee

Hoera! Adam Smith verovert de Wibautstraat

Adam Smith is de redder voor de journalistiek deze vrijdag in een zaaltje aan de Wibautstraat, u wel wel die voormalige krantenallee van de lage landen. De depressie over lage tarieven verdwijnen ineens als de tucht van de vrije markt door de ruimte zweept. Laatste wijziging: 9 september 2015, 12:10

Veilingmeester Jaïr Ferwerda, een van de freelancers die in deze ruimte een tafeltje huurt, laat de chefjes van Het Parool, Nieuwe Revu en ThePostOnline lekker tegen elkaar opbieden. De stukjesschrijvers die met enige schroom hun waar aanbieden blijken ineens koopmannen van het woord te zijn en zien de tarieven zowaar een stijging doormaken. Het kan dus wèl!

Misschien is de sfeer ook zo goed, omdat er Belgisch bier wordt getapt en er hartige taarten werden geserveerd. De journalistiek ligt in de goot en vanuit daar is het makkelijker om goud te zien.

Ferwerda en zijn freelancers-strijders hebben op een gegeven moment zelfs wilde plannen om een internationale stukjes-site te starten waar ideeën-arme redacties mogen gluren op zoek naar artikelen met clickpotentie of Blendle-omzet. Wel eerst even afrekenen, natuurlijk.

Och, als die journalisten al hun assertiviteit eens zouden inzetten dan is het snel gedaan met de bedillerige afknijppraktijken van de Titanics van de drukinkt. En kan freelance journaliste Nastascha van Weezel (29) eindelijk zelf een tas van Michael Kors kopen zonder dat papa Max (de koning der freelancers) weer moet bijstorten.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.