word studentlid

— vrijdag 13 oktober 2017, 17:18 | 0 reacties, praat mee

Het Hans Melchers Fonds stopt ermee

Het Hans Melchers Fonds stopt ermee

Het Hans Melchers Fonds, een stichting die sinds 2006 mediaslachtoffers financieel bijstaat bij juridische procedures, stopt ermee. Volgens freelance journalist Hugo Arlman, voorzitter van het fonds, is het geld bijna op en dienen zich geen nieuwe financiers aan. Het batig saldo van het Hans Melchers fonds, enkele tienduizenden euro’s, gaat naar de Stichting expertisecentrum voor Journalistiek. Dat schrijft Theo Dersjant in het weekblad Argus. Laatste wijziging: 16 oktober 2017, 08:12

Elf jaar geleden ging het Hans Melchers fonds van start met een donatie van een miljoen euro door ondernemer Hans Melchers na diens slechte ervaringen met de pers. Zijn dochter, Claudia Melchers, werd in 2005 ontvoerd. Na enkele dagen werd ze vrijgelaten.

In de pers werd de suggestie gewekt dat banden van haar vader met het drugsmilieu de achtergrond vormden voor de kidnap. Deze riep daarop het Hans Melchers fonds in het leven om slachtoffers van de pers bij te staan. Het fonds ging minder draagkrachtigen financieel steunen bij juridische procedures tegen media die over de schreef zouden zijn gegaan. Arlman meldt dat sindsdien minstens vijftig zaken zijn gefinancierd.

Volgens Arlman restte er te weinig geld om mogelijk langlopende zaken te financieren. De database met juridische ‘mediazaken’ verhuist naar Boom Juridisch.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.