website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Het Hans Melchers Fonds stopt ermee

Dolf Rogmans — Geplaatst in Recht op vrijdag 13 oktober 2017, 17:18

Nieuws

Het Hans Melchers Fonds, een stichting die sinds 2006 mediaslachtoffers financieel bijstaat bij juridische procedures, stopt ermee. Volgens freelance journalist Hugo Arlman, voorzitter van het fonds, is het geld bijna op en dienen zich geen nieuwe financiers aan.  Het batig saldo van het Hans Melchers fonds, enkele tienduizenden euro’s, gaat naar de Stichting expertisecentrum voor Journalistiek. Dat schrijft Theo Dersjant in het weekblad Argus.

Elf jaar geleden ging het Hans Melchers fonds van start met een donatie van een miljoen euro door ondernemer Hans Melchers na diens slechte ervaringen met de pers. Zijn dochter, Claudia Melchers, werd in 2005 ontvoerd. Na enkele dagen werd ze vrijgelaten.

In de pers werd de suggestie gewekt dat banden van haar vader met het drugsmilieu de achtergrond vormden voor de kidnap. Deze riep daarop het Hans Melchers fonds in het leven om slachtoffers van de pers bij te staan. Het fonds ging minder draagkrachtigen financieel steunen bij juridische procedures tegen media die over de schreef zouden zijn gegaan. Arlman meldt dat sindsdien minstens vijftig zaken zijn gefinancierd.

Volgens Arlman restte er te weinig geld om mogelijk langlopende zaken te financieren. De database met juridische ‘mediazaken’ verhuist naar Boom Juridisch.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

banner 1 only human

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.