— vrijdag 28 oktober 2016, 15:45 | 3 reacties, praat mee

Het Financieele Dagblad past reactiemogelijkheid aan

© Koen van Weel / ANP

Weer een medium dat de reactiemogelijkheid gaat aanpassen De zakenkrant geeft aan maandelijks zo'n 5.000 reacties binnen te krijgen en kan het niet meer aan. Laatste wijziging: 28 oktober 2016, 16:20

Het aantal reacties op fd.nl is de afgelopen jaren zo sterk toegenomen dat de tijd die de redactie moet uittrekken om de discussies in goede banen te leiden redelijkerwijs niet meer is op te brengen. En daarom gaat er wat veranderen.

De redactie gaat selectiever worden bij het openstellen van artikelen voor reacties van lezers. Het hoofdredactioneel commentaar zal wel standaard ‘open’ staan. Ook blijft het bij ieder afzonderlijk artikel mogelijk om de redactie te mailen.

Andere media hebben ook al veranderingen doorgevoerd. Zo paste Elsevier ook al de reactiemogelijkheid aan. Zij hadden te maken met veel ‘hooligans’ en ‘trollen’ die er slechts op uit waren om discussies te ontregelen en rotzooi te trappen. Bij Follow The Moneymogen alleen nog maar betalende lezers reageren en ook het reactieplatform NUjij werd vernieuwd.

Bekijk meer van

Praat mee

3 reacties

herman, 28 oktober 2016, 18:50

Valt wel op, dat de mogelijkheden, om te reageren in de media in een relatief korte tijd de nek worden omgedraaid! Lijkt een beetje op een afspraak, waarvan de reden zich laat raden! De leugen regeert weer!

Antoon Oosting, 29 oktober 2016, 14:43

De reactie van dat soort complotdenkers als ‘herman’ is precies waarom media hiermee stoppen. Hysterici en paranoïden moeten tegen hun behandelaars zeuren en niet in de media.

J.C. Roodenburg, 31 oktober 2016, 16:23

Helemaal met Antoon Oosting eens. Trollen, dwazen en anonymi maken er een rotzooi van waardoor de serieuze journalistiek wél moet ingrijpen. De volgende fase wordt voor ‘Herman’ - weer iemand die zich verschuilt achter een voornaam waarvan je maar moet deken dat hij echt bestaat -  nog strakker: wettelijke mogelijkheden om anonymi aan te pakken. Ik ben ook een voorstander van ware voor- (of voorletters) en achternaam.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.