NVJ compleet lid

— maandag 18 maart 2024, 14:55 | 0 reacties, praat mee

Herman Wekkerprijs 2024 naar Maral Noshad Sharifi

Maral Noshad Sharifi, Amerika-correspondent van de Volkskrant, krijgt de professor Herman Wekkerprijs 2024, vanwege de veelzijdige en toegankelijke manier waarop zij het nieuws uit Amerika voor het Nederlandse publiek duidt. Laatste wijziging: 18 maart 2024, 15:06

De prijs wordt uitgeloofd aan een journalist of presentator die nieuws en achtergronden uit een Engelstalig land op uitstekende en bijzondere wijze onder de aandacht brengt van het Nederlandse publiek.

De jury was met name te spreken over de diversiteit aan onderwerpen die in de artikelen van Noshad Sharifi aan bod komt en de mensen die zij daarin aan het woord laat. Ze laat zien dat het niet alleen belangrijk is over welke onderwerpen je schrijft maar met name ook wie het verhaal vertelt.

De prijs is genoemd naar en is tevens een eerbetoon aan de in 1997 overleden hoogleraar Engelse taalkunde aan de Universiteit van Groningen, Herman Wekker. Hij was één van de organisatoren van het Congres en initiatiefnemer van de prijs. Hij achtte diepgravende journalistiek van eminent belang voor docenten en scholieren om de Engelstalige wereld te begrijpen.

Noshad Sharifi zal de prijs op vrijdag 22 maart ontvangen tijdens het tweejaarlijkse Nationaal Congres Engels. Eerdere winnaars van de prijs waren onder anderen Laila Frank (2022), Melle Garschagen (2019) en Arjen van der Horst en Wouter Zwart (2017).

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.