— vrijdag 25 juni 2021, 10:23 | 0 reacties, praat mee

Herbert Dijkstra wint Jean Nelissen Award

© Edwin Janssen

Wielercommentator van de NOS Herbert Dijkstra heeft de Jean Nelissen Award ontvangen voor onder meer al zijn verdiensten als wielerverslaggever in de Tour de France. Hij gaf tegelijkertijd ook aan dat hij waarschijnlijk nooit meer zijn opwachting zal maken in die wielerwedstrijd.

De prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan een sportjournalist met een grote staat van dienst. “Heel bijzonder”, noemt de winnaar en oud-schaatsprof het ontvangen van de prijs. “Jean is mijn leermeester geweest.” Nelissen versloeg jarenlang wielerwedstrijden voor de NOS, hij overleed in 2010.

Met de prijs, een bronzen beeld, in zijn handen vertelde Dijkstra aan het aanwezige publiek dat de kans klein is dat hij als commentator terugkeert in de Tour: “Ik heb zenuwblokkades en medici raden het af om drie weken zittend werk te doen.” Meer bij Dagblad van het Noorden / RTV Drenthe

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.