training eu starters

— dinsdag 21 oktober 2014, 11:26 | 0 reacties, praat mee

Hello Goodbye

Het heeft even geduurd, maar ik heb steeds sterker het idee dat de 21e eeuw nu toch echt is begonnen. Laatste wijziging: 21 oktober 2014, 13:29

Mijn huis wordt steeds slimmer: als ik na zonsondergang thuis kom, gaan automatisch m’n lampen aan – geofencing, met een fraai woord – omdat mijn mobiel een vooraf ingesteld gebied binnenkomt. M’n nieuwe thermostaat zet de temperatuur lager als hij merkt dat ik er niet ben en leert mijn voorkeuren. Dat is mooi natuurlijk, maar deze geografisch gekoppelde slimmigheid zit al in de apparatuur. Je zou op basis van het betreden of verlaten van een gebied wel meer willen automatiseren.

Het Canadese Signul denkt de oplossing te hebben. Het project is nu nog in de fase van volksfinanciering, maar mensen hebben inmiddels ruim het streefbedrag van 25.000 dollar ingelegd. Signul wordt een vrijstaand onopvallend kastje, dat controleert of je mobiele telefoon in de buurt is. Zo ja, kun je acties programmeren. Zo nee, kun je óók acties programmeren. Meerdere mensen kunnen tegelijk één Signul gebruiken. Het kastje gaat zo’n 50 dollar kosten en komt – nu de financieringsronde is geslaagd – begin volgend jaar op de markt.

Bekijk meer van

Signul

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.