banner festival 23

— vrijdag 1 mei 2020, 09:11 | 0 reacties, praat mee

Helft mediafreelancers verliest drievierde van inkomsten

© ANP / Roos Koole

Zzp’ers in de mediabranche worden hard getroffen door de coronacrisis. Bijna tweederde van hen (64,7 procent) zag sinds de uitbraak van de coronacrisis meer dan de helft van zijn inkomsten wegvallen. 49 procent van hen heeft te maken met een inkomstenterugval van 75 procent of meer.

Dat blijkt uit een enquête die Adformatie hield onder 450 zzp’ers in de branches communicatie, marketing, creatie en media. De zzp’ers in de creatie krijgen de hardste klappen. In die branche zag 70 procent van de ondervraagden meer dan de helft van zijn inkomsten verdampen.

Van alle ondervraagden (dus van alle genoemde branches tezamen) zegt 67,3 procent dat ze te maken hebben gekregen met teruggetrokken opdrachten. Bijna de helft van hen (48 procent) zegt dat dalende inkomsten ook het gevolg zijn van het uitblijven van nieuwe opdrachten.

2 procent van de ondervraagden geeft aan nu lagere tarieven te krijgen dan voor het uitbreken van de crisis. Van de ondervraagden heeft 51 procent financiële steun aangevraagd middels de zogenoemde Tozo-regeling. Bijna een op de vijf ondervraagde zzp’ers (19 procent) overweegt te stoppen als zelfstandige. Meer bij Adformatie

Bekijk meer van

Adformatie

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.