NVJ compleet lid

— woensdag 26 januari 2022, 08:14 | 0 reacties, praat mee

Stoelendansje in de media­journalistiek

Stoelendansje in de media­journalistiek
© NU.nl

Mediajournalist Maarten Hafkamp (52) hoopt volgende week met net zo’n denderende klap binnen te komen bij NU.nl, als toen hij in 2013 aantrad als redacteur bij Adformatie. Op zijn eerste werkdag bij dit tijdschrift voor media, marketing, communicatie en creatie onthulde hij dat De Telegraaf ging stoppen met Hyves, destijds een megascoop in de mediawereld. Laatste wijziging: 27 januari 2022, 09:42

Op 1 februari maakt hij weer een nieuw begin: als mediaredacteur bij NU.nl, waar hij nieuws gaat maken, maar ook ‘duidende verhalen over de grote bewegingen in de media­wereld’ gaat schrijven. ‘Denk bijvoorbeeld aan wat de fusie tussen RTL en Talpa gaat betekenen.’ De verwachtingen zijn dus hoog.

En aan zijn netwerk zal het niet liggen. Het bericht op LinkedIn over zijn overstap naar NU.nl werd 30.000 keer gezien - via Twitter kwamen daar nog eens 60.000 bezoekers bij - en het lokte 640 felicitaties uit. ‘Hartverwarmend’, vindt Hafkamp, die eerder werkte als journalist voor onder meer Nieuwe Revu.

Hafkamps’ overstap naar NU.nl is indirect het gevolg van het vertrek – na bijna veertien jaar jaar - van Dolf Rogmans (57) als hoofdredacteur van Villamedia. Sinds kort is hij manager Vakontwikkeling bij de NVJ.

Dit bracht een bescheiden stoelendans op gang in het wereldje van de mediajournalistiek: op de stoel van Rogmans zit vanaf ­1 februari Chris Helt (39), die op zijn beurt een lege plek achterlaat op de mediaredactie van NU.nl. Die functie gaat Hafkamp dus vervullen. Wie vervolgens in zijn voetsporen zal treden bij Adformatie is nog niet bekend, maar volgens Hafkamp zal dat nog moeilijk zoeken worden omdat gespecialiseerde journalisten niet voor het oprapen liggen.

Hafkamps werkt sinds 2013 als freelancer omdat hij ‘weinig met dagelijkse kantoorbeslommeringen’ heeft. ‘Ik ben een beetje een einzelgänger. Ik werk graag thuis en ben veel op pad, het nieuws ligt immers buiten. Om die reden ben ik bij Adformatie zelfs uit dienst getreden en freelance voor ze gaan werken.

Ik moest dus wel even nadenken toen hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman me vroeg voor een vaste baan bij NU.nl. Maar ik had meteen een goede klik met hem en het is natuurlijk fantastisch om voor het nieuwsplatform met het grootste bereik te mogen werken.’

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.