— maandag 31 oktober 2016, 08:50 | 0 reacties, praat mee

Heldringprijs voor Marja Pruis

Journaliste en schrijfster Marja Pruis heeft zaterdag de Heldringprijs 2016 gewonnen. Dat is de jaarlijkse prijs voor de beste journalistieke column. Pruis schrijft sinds 1998 over literatuur in de Groene Amsterdammer.

Juryvoorzitter Herman Pleij roemt het werk van de journaliste. “De literaire columns van Marja Pruis hebben allure. Ze staan altijd bol van verrassende observaties, die leiden tot vragen en debat. Een terechte winnaar.”

De Heldringprijs wordt jaarlijks toegekend aan de beste journalistieke columnist van het afgelopen jaar. Eerder ging de prijs naar Hans Goslinga (Trouw), Caroline de Gruyter (NRC), Sheila Sitalsing (De Volkskrant) en Folkert Jensma (NRC). De prijs is een eerbetoon aan Jérôme Louis Heldring, voormalig hoofdredacteur en columnist voor NRC Handelsblad. Meer bij ANP via NU.nl

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.