— woensdag 3 september 2014, 09:03

Hearst en Disney investeren in Vice

A&E Networks is van plan om voor 250 miljoen dollar een belang van 10 procent te verwerven in de crossmediale uitgever Vice Media, meldt Emerce. A&E Networks, het bedrijf waarin uitgever Hearst en entertainmentgigant Disney samenwerken, zou de investering nog deze week willen afronden. Vice Media, dat de laatste tijd opviel met eigen verslaggeving in conflictgebied Oekraïne en een blik-van-binnenuit bij terreurbeweging Islamitische Staat, is populair bij andere uitgevers. Rupert Murdoch investeerde vorig jaar al en Vice zelf neemt ook regelmatig belangen in andere uitgaven. De eigenzinnige toon gekoppeld aan een moderne (internet)mediastrategie spreekt jongeren aan die via traditionele kanalen niet meer bereikt worden.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.